Όρια στο σπίτι

oria-sto-spiti-700x450
Πολλοί γονείς παραπονιέστε ότι το παιδί σας δεν ακούει και κάνει αυτό που θέλει με αποτέλεσμα να μαλώνετε καθημερινά.

Μοιραστείτε το άρθρο

Σε πολλές περιπτώσεις όμως δεν έχουν μπει τα κατάλληλα «όρια» στο σπίτι και το παιδί δεν γνωρίζει που πρέπει να σταματήσει.

Αρχικά μιλήστε όλοι μαζί με το παιδί και εξηγήστε του ποιος είναι ο ρόλος του καθενός μέσα στο σπίτι, ακόμη και ο δικός σας ρόλος. Έπειτα αναγράψτε κάπου τους κανόνες του σπιτιού οι οποίοι ισχύουν για όλους. Να θυμάστε ότι εσείς είστε πάντα το καλό παράδειγμα για τα παιδιά!

Ένας άλλος έξυπνος τρόπος είναι να φτιάξετε έναν κουμπαρά και κάθε φορά που κάποιος από την οικογένεια δεν τηρεί τους κανόνες να πρέπει να καταβάλει το αντίτιμο μέσα στον κουμπαρά. Στο τέλος του μήνα και αν τα «έσοδα» είναι πολλά μπορείτε να αγοράσετε κάτι για το σπίτι (μιας και οι κανόνες είναι του σπιτιού!).

Παπακώστα Νικολέττα
Παιδαγωγός, ειδική παιδαγωγός.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ilearn-1500x964-article
Διάβασμα

Πώς μπορούμε να οργανώσουμε ευχάριστα την καθημερινή μελέτη των παιδιών;

Παιδιά και καθημερινή μελέτη. Καθημερινά οι μανούλες προσπαθούν να οργανώσουν τη καθημερινή σχολική μελέτη των παιδιών, όμως τις περισσότερες φορές ο αγώνας είναι άνισος και οι μανούλες έχουν χάσει. Στο παρακάτω άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να γίνει η καθημερινή σας ρουτίνα πιο εύκολη και αποδοτική!

Περισσότερα »

Κάντε το διάβασμα, Παιχνίδι!

Δείτε τις πιο σύγχρονες μεθόδους, 100% προσαρμοσμένες στα Ελληνικά.

1011x705_c_class_final-11 copy_1
Scroll to Top
Scroll to Top