Επιβραβεύστε την προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα

epivreveyste-th-prospatheia-700x450
«Καλό αυτό που έγραψες, αλλά προσπάθησε περισσότερο την επόμενη φορά», «Καλή προσπάθεια..», «έπρεπε να βάλεις περισσότερα στοιχεία», είναι μερικές από τις εκφράσεις τις οποίες χρησιμοποιούν οι δάσκαλοι και οι γονείς όταν διαβάζουν την γραπτή προσπάθεια ενός μαθητή.

Μοιραστείτε το άρθρο

Σ’αυτή την περίπτωση όμως ο μαθητής αναγνωρίζει ότι έχει κάνει προσπάθεια και το αποτέλεσμα του τελικά δεν είναι καλό οπότε η ψυχολογία του πέφτει γιατί καταλαβαίνει πως όλη του η προσπάθεια πήγε χαμένη. Υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες οι μαθητές αρνιούνται να ξαναγράψουν επειδή ακριβώς πιστεύουν ότι δεν θα τα καταφέρουν.

Αν αντίθετα επιβραβεύετε την προσπάθεια των μαθητών και όχι το αποτέλεσμα, τα αποτελέσματα στην ψυχολογία των παιδιών είναι πολύ θετικά. Μάθετε να χρησιμοποιείτε εκφράσεις όπως: «Πρέπει να έχεις κάνει τεράστια προσπάθεια για να το καταφέρεις αυτό», «εργάστηκες πολύ σκληρά και μεθοδικά για να το γράψεις αυτό», «πρέπει να εργάστηκες πολλές ώρες για να γράψεις κάτι τέτοιο». Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές καταλαβαίνουν πως πρέπει να κάνουν προσπάθεια αν θέλουν να πετύχουν κάτι καλό και όσο περισσότερη προσπάθεια καταβάλουν, τόσο θετικά είναι και τα αποτελέσματα

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ilearn-1500x964-article
Διάβασμα

Πώς μπορούμε να οργανώσουμε ευχάριστα την καθημερινή μελέτη των παιδιών;

Παιδιά και καθημερινή μελέτη. Καθημερινά οι μανούλες προσπαθούν να οργανώσουν τη καθημερινή σχολική μελέτη των παιδιών, όμως τις περισσότερες φορές ο αγώνας είναι άνισος και οι μανούλες έχουν χάσει. Στο παρακάτω άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να γίνει η καθημερινή σας ρουτίνα πιο εύκολη και αποδοτική!

Περισσότερα »

Κάντε το διάβασμα, Παιχνίδι!

Δείτε τις πιο σύγχρονες μεθόδους, 100% προσαρμοσμένες στα Ελληνικά.

1011x705_c_class_final-11 copy_1
Scroll to Top
Scroll to Top