Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά.

kalokairines-drastiriotites-700x450
Τώρα που μπήκε το καλοκαίρι, τα παιδιά είναι πιο ξένοιαστα και χαρούμενα, μιας και δεν πηγαίνουν καθημερινά στο σχολείο και δεν έχουν μαθήματα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Παρόλα αυτά τα, τα παιδιά συνεχίζουν να μαθαίνουν πράγματα μέσα από τις δραστηριότητες τους και τα παιχνίδια που παίζουν με τους φίλους τους. Παρακάτω θα δείτε μερικά «έξυπνα παιχνίδια» με τα οποία τα παιδιά ακονίζουν το μυαλό τους και συνεχίζουν να μαθαίνουν πράγματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

  1.  Διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων.

Διαβάζοντας εξωσχολικά βιβλία τα παιδιά κάνουν εξάσκηση στην αναγνωστική τους δεξιότητα και ενισχύουν την φαντασία τους. Μέσα από την ανάγνωση των βιβλίων τα παιδιά  μπορούν να πάρουν πολλές ιδέες για το πώς θα γράψουν μια μελλοντική έκθεση.

  • Μαγειρική στο σπίτι.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθουν τα παιδιά να συγκρίνουν και να εκτιμούν ποσότητες είναι η μαγειρική. Δώσε στα παιδιά να φτιάξουν  μια εύκολη συνταγή, να μετρήσουν τις ποσότητες και να εκτελέσουν ολόκληρη τη διαδικασία. Στη συνέχεια μπορείτε να τους ζητήσετε να εκτιμήσουν μεγέθη όπως: π.χ. Αν έχω ένα κιλό αλέυρι χρειάζομαι 200 γραμμάρια ζάχαρη, αν έχω 2 κιλά αλεύρι πόση ζάχαρη χρειάζομαι;

  • Κολύμπι στη θάλασσα.

Το κολύμπι είναι ένας πολύ καλός τρόπος τα παιδιά να γυμνάσουν ολόκληρο το κορμί τους. Με τον τρόπο αυτό δυναμώνει ο κορμός τους, γυμνάζονται τα άκρα τους και προετοιμάζονται για την γραφή.

  • Ποδήλατο στο πάρκο.

Το ποδήλατο είναι μια ευχάριστη διαδικασία για όλα τα παιδιά. Περιμένουν την άνοιξη για να βγουν στα πάρκα και στις γειτονιές να κάνουν ποδήλατο. Η καθημερινή άσκηση μέσω ποδηλάτου προσφέρει στα παιδιά ενεργητικότητα, καλή διάθεση και διαύγεια λόγω της σταθερής κυκλικής κίνησης που σταθεροποιεί τις σωματικές και συναισθηματικές λειτουργίες του οργανισμού.  Η άσκηση μέσω ποδηλάτου εξουδετερώνει το άγχος και προσφέρει γενοκότερη ισορροπία.

  • Παιχνίδια με lego

Από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών είναι τα τουβλάκια. Με τα τουβλάκια τα παιδιά χτίζουν, γκρεμίζουν, μιμούνται και προσπαθούν να φτιάξουν το ίδιο σχέδιο , σκέφτονται πως θα φτιάξουν κάτι προτότυπο, μαθαίνουν να συνεργάζονται και κάνουν λογικομαθηματικούς συλλογισμούς.

  • Ζωγραφική

Ποιος είπε πως η ζωγραφική πρέπει να είναι αποκλειστικά σε χαρτί; Αναζητήστε εναλλακτικούς τρόπους ζωγραφικής αλλά και κατασκευών. Σεχεδιάστε και ζωγραφίστε πάνω σε αυγά, καπάκια από μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια ή μπουκάλια, βότσαλα, κομμάτια από ξύλο, κοχύλια, βαμβακερά υφάσματα κ.α.

Παπακώστα Νικολέττα
Παιδαγωγός, ειδική παιδαγωγός

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ilearn-1500x964-article
Διάβασμα

Πώς μπορούμε να οργανώσουμε ευχάριστα την καθημερινή μελέτη των παιδιών;

Παιδιά και καθημερινή μελέτη. Καθημερινά οι μανούλες προσπαθούν να οργανώσουν τη καθημερινή σχολική μελέτη των παιδιών, όμως τις περισσότερες φορές ο αγώνας είναι άνισος και οι μανούλες έχουν χάσει. Στο παρακάτω άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να γίνει η καθημερινή σας ρουτίνα πιο εύκολη και αποδοτική!

Περισσότερα »

Κάντε το διάβασμα, Παιχνίδι!

Δείτε τις πιο σύγχρονες μεθόδους, 100% προσαρμοσμένες στα Ελληνικά.

1011x705_c_class_final-11 copy_1
Scroll to Top
Scroll to Top