Μάθετε στα παιδιά σας να αγαπούν το διάβασμα

agapaei-to-diavasma-700x450
Πολλοί γονείς παραπονιέστε ότι τα παιδιά σας είναι συνέχεια μπροστά στην τηλεόραση ή στο τάμπλετ ενώ θα μπορούσε αυτή την ώρα να διαβάσει ένα παραμύθι ή ένα εξωσχολικό βιβλίο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Τι μπορούμε να κάνουμε:

Ένα βιβλίο δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ένα παραμύθι. Μπορεί να είναι ένα κόμικ ή ένα περιοδικό για αρχή για να κινήσει το ενδιαφέρον των παιδιών.

Μπορείτε να επισκεφθείτε χώρους στους οποίους γίνονται βιβλιοπαρουσιάσεις με δραστηριότητες για τα παιδιά. Η έντονη βιωματική εμπειρία για το παιδί το βοηθάει να κατανοήσει με ευχάριστο τρόπο την αξία ενός βιβλίου.

Δημιουργήστε ένα χώρο στη βιβλιοθήκη σας για τα νέα σας βιβλία και φτιάξτε ένα φυλλάδιο στο οποίο τα παιδί να γράφει τον τίτλο του βιβλίου που διάβασε, τι του άρεσε περισσότερο αλλά και να ζωγραφίσει την καλύτερη στιγμή του βιβλίου.

Και να θυμάστε πως εσείς οι ίδιοι είστε το καλό παράδειγμα για τα παιδιά σας! Διαβάστε ένα βιβλίο, ένα περιοδικό ή ένα φυλλάδιο για να σας μιμηθεί το παιδί.

Παπακώστα Νικολέττα
Παιδαγωγός, ειδική παιδαγωγός

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ilearn-1500x964-article
Διάβασμα

Πώς μπορούμε να οργανώσουμε ευχάριστα την καθημερινή μελέτη των παιδιών;

Παιδιά και καθημερινή μελέτη. Καθημερινά οι μανούλες προσπαθούν να οργανώσουν τη καθημερινή σχολική μελέτη των παιδιών, όμως τις περισσότερες φορές ο αγώνας είναι άνισος και οι μανούλες έχουν χάσει. Στο παρακάτω άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να γίνει η καθημερινή σας ρουτίνα πιο εύκολη και αποδοτική!

Περισσότερα »

Κάντε το διάβασμα, Παιχνίδι!

Δείτε τις πιο σύγχρονες μεθόδους, 100% προσαρμοσμένες στα Ελληνικά.

1011x705_c_class_final-11 copy_1
Scroll to Top
Scroll to Top