Δυσκολεύομαι να μάθω το μάθημα της Ιστορίας…

mathima-istorias-700x450
Πολλά παιδιά δυσκολεύονται να μάθουν να μάθημα της Ιστορίας που έχουν για την επόμενη μέρα στο σχολείο. Ενώ το διαβάζουν πολλές φορές μπορεί να μη το καταλαβαίνουν.

Μοιραστείτε το άρθρο

Πολλά παιδιά δυσκολεύονται να μάθουν να μάθημα της Ιστορίας που έχουν για την επόμενη μέρα στο σχολείο. Ενώ το διαβάζουν πολλές φορές μπορεί να μη το καταλαβαίνουν.  Ακόμα κάποια παιδιά διαμαρτύρονται ότι είναι πολύ μεγάλο το κείμενο και τους δυσκολεύει.

Τι μπορούμε να κάνουμε:

  • Χωρίστε το κείμενο σε ερωτήσεις και απαντήσεις για να μπορεί να ξέρει το παιδί τι είναι αυτό που διαβάζει και σε ποια ερώτηση απαντά.
  • Βιντεοσκοπήστε ή ηχογραφήστε το κείμενο και βάλτε στο παιδί να το δει ή να το ακούσει. Ιδίως την σημερινή εποχή που τα παιδιά είναι καθημερινά μπροστά σε υπολογιστες και τάμπλετ θα δώσουν περισσότερη σημασία στο κείμενο της Ιστορίας.
  • Ζωγραφίστε το κείμενο ή προσθέστε εικόνες. Ζήτηστε από τα παιδιά να κάνουν μια ζωγραφιά για αυτό που διαβάζουν ή προσθέστε στο στο κείμενο σας εικόνες που μπορείτε να βρείτε από το διαδύκτιο.
  • Αν δεν έχτε χρόνο για όλα αυτά στο ibooks.gr θα βρείτε την Ιστορία της Γ’ δημοτικού με εικόνες κόμικς και το κείμενο με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και Σωστού – Λάθους. Επίσης υπάρχουν ασκήσεις καλλιτεχνικής φύσεως σε κάθε ενότητα μαζί με επαναληπτικά κεφάλαια.

Παπακώστα Νικολέττα
Παιδαγωγός, ειδική παιδαγωγός

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ilearn-1500x964-article
Διάβασμα

Πώς μπορούμε να οργανώσουμε ευχάριστα την καθημερινή μελέτη των παιδιών;

Παιδιά και καθημερινή μελέτη. Καθημερινά οι μανούλες προσπαθούν να οργανώσουν τη καθημερινή σχολική μελέτη των παιδιών, όμως τις περισσότερες φορές ο αγώνας είναι άνισος και οι μανούλες έχουν χάσει. Στο παρακάτω άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να γίνει η καθημερινή σας ρουτίνα πιο εύκολη και αποδοτική!

Περισσότερα »

Κάντε το διάβασμα, Παιχνίδι!

Δείτε τις πιο σύγχρονες μεθόδους, 100% προσαρμοσμένες στα Ελληνικά.

1011x705_c_class_final-11 copy_1
Scroll to Top
Scroll to Top