Κολατσιό στο σχολείο

kolatsio-sto-sxoleio-700x450
Το κολατσιό για το σχολείο είναι μια μαμαδίστικη υπόθεση!

Μοιραστείτε το άρθρο

Ενώ πάντα αναζητούν το πιο υγιεινό και το πιο νόστιμο κολατσιό στο τέλος στην τσάντα καταλήγει κάτι που θέλουν τα παιδιά και αυτό μπορεί να είναι κάτι ανθυγιεινό ή κάτι που να περιέχει ζάχαρη.

Πώς όμως μπορούμε να πείσουμε τα παιδιά μας ότι πρέπει να πάρουν μαζί τους κάτι υγιεινό; Παρακάτω σας δίνουμε μερικούς «έξυπνους» τρόπους για να «αγαπήσουν» τα παιδιά το υγιεινό κολατσιό στο σχολείο.

  • Φτιάξτε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα δεκατιανού γεύματος για το σχολείο. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο εύκολο να οργανώσετε τα γεύματα των παιδιών που θα πάρουν στο σχολείο αλλά και την οργάνωση της δικής σας λίστας με τα ψώνια. Μη ξεχάσετε να επίβραβεύσετε τα παιδιά βάζοντας μια μέρα ένα σπιτικό γλυκό!
  • Ψάξτε στο διαδίκτυο μερικές συνταγές για υγιεινά δεκατιανά, κέικ, πίτες, φρέσκους χυμούς, smoothies, αρτοσκευάσματα ή μπισκότα και δημιουργήστε. Ό,τι είναι σπιτικό σίγουρα είναι πιο υγιεινό από τα έτοιμα γεύματα και ειδικά ότι είναι δικό μας δημιούργημα!
  • Αλλάξτε τον τρόπο παρουσίασης του γεύματος για να είναι πιο δελεαστικό. Αν βάλετε πάνω στο τόστ δύο καροτάκια για μάτια και μια ελιά για μύτη είναι πιθανότερο να φαγωθούν απ’το να τα βάλετε σ’ένα σακουλάκι μόνα τους!

Παπακώστα Νικολέττα
Παιδαγωγός, ειδική παιδαγωγός

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ilearn-1500x964-article
Διάβασμα

Πώς μπορούμε να οργανώσουμε ευχάριστα την καθημερινή μελέτη των παιδιών;

Παιδιά και καθημερινή μελέτη. Καθημερινά οι μανούλες προσπαθούν να οργανώσουν τη καθημερινή σχολική μελέτη των παιδιών, όμως τις περισσότερες φορές ο αγώνας είναι άνισος και οι μανούλες έχουν χάσει. Στο παρακάτω άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να γίνει η καθημερινή σας ρουτίνα πιο εύκολη και αποδοτική!

Περισσότερα »

Κάντε το διάβασμα, Παιχνίδι!

Δείτε τις πιο σύγχρονες μεθόδους, 100% προσαρμοσμένες στα Ελληνικά.

1011x705_c_class_final-11 copy_1
Scroll to Top
Scroll to Top