Μένουμε σπίτι – Πώς να κάνουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν το αίσθημα της καθαριότητας

MENOYME-SPITI-700X450-IBOOKS_2
Τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά και τα παιδιά πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουμε στα παιδιά μας πώς πρέπει να φροντίζουν το σώμα τους και το δωμάτιό τους.

Μοιραστείτε το άρθρο

Θα ξεκινήσω όμως πρώτα από το δωμάτιό τους. Από ένα παιδικό δωμάτιο δεν λείπουν τα πεταμένα παιχνίδια, τα σκισμένα και κατεστραμένα παιχνίδια, οι άπειρες ζωγραφιές που έχουν κάνει και είναι μέσα σε όλα συρτάρια αλλά και αν ψάξεις σίγουρα θα βρεις «χαμένα» παιχνίδια. Αυτές οι μέρες είναι μια καλή ευκαιρία τα παιδιά να συμμαζέψουν το δωμάτιό τους και να βάλουν σε τάξη τα πράγματά τους και τα παιχνίδια τους. Μάλιστα με την ευκαιρία αυτή μπορείτε να απολυμάνετε και τα παιχνίδια τους. Μπορείτε επίσης να τα οργανώσετε σε κουτιά με κατηγορίες όπως: « οικοδομικό υλικό», «αυτοκινητάκια» κ.α.

Θα συνεχίσω με την ντουλάπα. Πρέπει τα παιδιά να γνωρίζουν ότι τα ρούχα που βρίσκονται μέσα στην ντουλάπα πρέπει να είναι καθαρά. Να η ευκαιρία που περιμένατε! Ξεκαθαρίστε τα ρούχα μέσα στη ντουλάπα που είναι για πλύσιμο και γιατί όχι, είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουν να βάζουν πλυντήριο και να σας βοηθάνε στις δουλειές του σπιτιού.

Το πιο σημαντικό όμως αυτές τις μέρες είναι η ατομική μας καθαριότητα. Πώς το καταφέρνουμε αυτό; Πάρτε ένα μεγάλο χαρτόνι και γράψτε πάνω του: « Κανόνες Υγιεινής» Από κάτω γράψτε όλα τις καθημερινές συνήθειες που πρέπει να κάνουν τα παιδιά προσέχοντας την ατομική τους καθαριότητα όπως το πλύσιμο των χεριών, το πλύσιμο των δοντιών, τα καθαρά και κομμένα νύχια ή το καθαρό πρόσωπο και σώμα. Στην συνέχεια αναζητήστε στο διαδίκτυο εικόνες που να ταιριάζουν και κολλήστε τες δίπλα από κάθε κανόνα. Αφήστε και λίγο χώρο για να κολλάτε αυτοκόλλητα επιβράβευσης.

  Οι πιο σημαντικοί κανόνες καθαριότητας που πρέπει να γνωρίζουν και να τηρούν τα παιδιά είναι:

  • Βγάζουμε παπούτσια πριν μπούμε μέσα στο σπίτι.
  • Πλένουμε κατευθείαν τα χέρια μας μόλις γυρνάμε στο σπίτι.
  • Βγάζουμε τα ρούχα μας και φοράμε ρούχα «του σπιτιού»
  • Πλένουμε καθημερινά τα δόντια μας.
  • Τρώμε καθημερινά φρούτα και λαχανικά.

Παπακώστα Νικολέττα
Παιδαγωγός – ειδική παιδαγωγός

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ilearn-1500x964-article
Διάβασμα

Πώς μπορούμε να οργανώσουμε ευχάριστα την καθημερινή μελέτη των παιδιών;

Παιδιά και καθημερινή μελέτη. Καθημερινά οι μανούλες προσπαθούν να οργανώσουν τη καθημερινή σχολική μελέτη των παιδιών, όμως τις περισσότερες φορές ο αγώνας είναι άνισος και οι μανούλες έχουν χάσει. Στο παρακάτω άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να γίνει η καθημερινή σας ρουτίνα πιο εύκολη και αποδοτική!

Περισσότερα »

Κάντε το διάβασμα, Παιχνίδι!

Δείτε τις πιο σύγχρονες μεθόδους, 100% προσαρμοσμένες στα Ελληνικά.

1011x705_c_class_final-11 copy_1
Scroll to Top
Scroll to Top