Χωρισμένοι γονείς και μελέτη παιδιών

XORISMENOI-GONEIS-700X450-IBOOKS
Στις μέρες μας υπάρχουν αρκετές μονογονεïκές οικογένειες. Τα παιδιά πολλές φορές είναι αναγκασμένα να είναι μια με τον ένα γονιό και μια με τον άλλο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Άρκετές φορές πηγαίνουν στο σχολείο και έχουν ξεχάσει τα πράγματά τους ή τις τις σχολικές τους εργασίες στο σπίτι του μπαμπά ή της μαμάς και δείχνουν ασυνέπεια στο σχολείο και αυτό μπορεί να γίνει αρκετές φορές μέσα στη χρονιά.

Για να μη πω ότι κάποια παιδιά πηγαίνουν εντελώς αδιάβαστα με τη δικαιολογία ότι ήταν στο μπαμπά ή στη μαμά. Το γεγονός όμως ότι οι δυο γονείς επέλεξαν να ζουν χωριστά δε σημαίνει ότι και το παιδί θα πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση στην καθημερινότητα του και ιδίως όταν αυτό αφορά την σχολική του μελέτη.

Η ώρα της μελέτης και ο τρόπος της πρέπει να είναι συγκεκριμένος και να εφαρμόζεται και από τους δυο γονείς. Αυτό δείχνει μια σταθερότητα από τους γονείς προς τα παιδιά και αναπτύσσει το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς το οποίο χρειάζονται τα παιδιά. Για να έχετε μια καλή συνεργασία καλό θα ήταν και οι δυο γονείς να γνωρίζουν με ακρίβεια το πρόγραμμα του παιδιού.

Τι θα πρέπει να γνωρίζουν:
• Πόση ώρα διαρκεί η καθημερινή μελέτη του παιδιού και με ποιον τρόπο οργανώνει τα μαθήματά του.
• Μετά από πόση ώρα μελέτης χρειάζεται να κάνει κάποιο διάλειμμα.
• Αν δυσκολεύεται σε κάποιο μάθημα και πώς χειρίζονται αυτή την κατάσταση.
• Με ποιον τρόπο διαβάζει τα θεωρητικά μαθήματα.
• Με ποιον τρόπο μαθαίνει την ορθογραφία του.
• Τι ώρα ξεκινάει συνήθως τη μελέτη του.
• Ποιες είναι οι εξωσχολικές του δραστηριότητες.

Αν καταφέρουν οι γονείς αυτή τη σταθερότητα, τότε τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι δεν αλλάζει η διαδικασία και ο τρόπος κάθε φορά αλλά ο μονάχα ο χώρος.


Παπακώστα Νικολέττα
Παιδαγωγός, ειδικός παιδαγωγός

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ilearn-1500x964-article
Διάβασμα

Πώς μπορούμε να οργανώσουμε ευχάριστα την καθημερινή μελέτη των παιδιών;

Παιδιά και καθημερινή μελέτη. Καθημερινά οι μανούλες προσπαθούν να οργανώσουν τη καθημερινή σχολική μελέτη των παιδιών, όμως τις περισσότερες φορές ο αγώνας είναι άνισος και οι μανούλες έχουν χάσει. Στο παρακάτω άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να γίνει η καθημερινή σας ρουτίνα πιο εύκολη και αποδοτική!

Περισσότερα »

Κάντε το διάβασμα, Παιχνίδι!

Δείτε τις πιο σύγχρονες μεθόδους, 100% προσαρμοσμένες στα Ελληνικά.

1011x705_c_class_final-11 copy_1
Scroll to Top
Scroll to Top