Το παιδί μου διαβάζει καθημερινά παραπάνω από 3 ώρες, είναι φυσιολογικό;

divazei-kathimerina-pano-apo-treis-ores-700x450
Όλα τα παιδιά έχουν διαφορετικό ρυθμό στον οποίο κατακτούν ένα γνωστικό αντικείμενο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ένα παιδί που κάνει παραπάνω από 3 ώρες μελέτη καθημερινά ότι δεν είναι «έξυπνο» ή ότι αντιμετωπίζει κάποια μαθησιακή δυσκολία. Ο μέσος χρόνος μελέτης των παιδιών θα πρέπει να είναι από 30 λεπτά έως 3 ώρες καθημερινά (ανάλογα την σχολική βαθμίδα και τις δυσκολίες των μαθημάτων).

Πώς όμως μπορούμε να «μαζέψουμε» τον χρόνο που μελετούν τα παιδιά μας καθημερινά; Παρακάτω σας δίνουμε μερικούς τρόπους.

  • Φτιάξτε μια λίστα μόλις γυρίσετε από το σχολείο με τα καθήκοντα που έχετε για την επόμενη ημέρα. Χωρίστε τις υποχρεώσεις σας σε γνωστικά αντικείμενα, π.χ. Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία κ.α. και βάλτε τα σε σειρά ανάλογα με ποιο θέλετε να ξεκινήσετε. Ορίστε το σημείο στο οποίο θα κάνετε το διάλειμμά σας.
  • Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να καταλάβουμε αν το παιδί έχει κατακτήσει από το σχολείο την θεωρία για να εκτελέσει στο σπίτι τις ασκήσεις. Αν δεν έχει κατανοήσει τη θεωρία τότε μια μικρή επανάληψη από εσάς θα βοηθήσει!
  • Δώστε τους ένα κίνητρο για να τελειώνουν τα μαθήματά τους στο χρόνο που πρέπει. Φτιάξτε ένα εβδομαδιαίο πίνακα στον οποίο να σημειώνετε την ώρα λήξης των καθηκόντων τους. Μη ξεχνάτε σε αυτή την περίπτωση να επιβραβεύετε το μαθητή!

Παπακώστα Νικολέττα
Παιδαγωγός, ειδική παιδαγωγός

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ilearn-1500x964-article
Διάβασμα

Πώς μπορούμε να οργανώσουμε ευχάριστα την καθημερινή μελέτη των παιδιών;

Παιδιά και καθημερινή μελέτη. Καθημερινά οι μανούλες προσπαθούν να οργανώσουν τη καθημερινή σχολική μελέτη των παιδιών, όμως τις περισσότερες φορές ο αγώνας είναι άνισος και οι μανούλες έχουν χάσει. Στο παρακάτω άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να γίνει η καθημερινή σας ρουτίνα πιο εύκολη και αποδοτική!

Περισσότερα »

Κάντε το διάβασμα, Παιχνίδι!

Δείτε τις πιο σύγχρονες μεθόδους, 100% προσαρμοσμένες στα Ελληνικά.

1011x705_c_class_final-11 copy_1
Scroll to Top
Scroll to Top