Τα διαγωνίσματα είναι μια αγχωτική διαδικασία για τα παιδιά

ta-diagonismata-einai-mia-agxotiki-diadikasia-700x450
Τα παιδιά στο δημοτικό από την Α΄τάξη ως τη Στ’τάξη χρειάζοται να διαβάζουν καθημερινά 1-3 ώρες. Αν όμως έχουν να γράψουν και μια γραπτή δοκιμασία, τότε ο χρόνος μελέτης τους αυξάνεται και μπορεί να φτάσει τις 5-6 ώρες ημερησίως.

Μοιραστείτε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ας εξετάσουμε όμως δυο περιπτώσεις. Στην πρώτη περίπτωση ας πούμε ότι ο μαθητής έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για την γραπτή δοκιμασία και στο τέλος αυτός δικαιώνεται με έναν καλό βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι ο μαθητής είναι ικανοποιημένος από την επίδοσή του και ότι μπορεί να τα καταφέρει. Ικανοποιημένος είναι και ο γονιός του παιδιού από την επίδοση και τη βαθμολογία του.

Ας εξετάσουμε όμως τώρα την περίπτωση που ο μαθητής έχει κάνει εξάσκηση στο σπίτι, αλλά δεν καταφέρνει να γράψει καλά στο διαγώνισμα. Όλοι οι μαθητές έχουν το δικαίωμα κάποια φορά να μη γράψουν καλά στο διαγώνισμα. Αν όμως συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε ο μαθητής απογοητεύεται και δεν θέλει να συνεχίσει την προσπάθεια γιατί καταλαβαίνει πως όσο και να προσπαθεί, η προσπάθειά του δεν έχει αποτέλεσμα, οπότε τελικά θα προσπαθεί να αποφύγει τη διαδικασία με μια διακαιολογία. Αν από την άλλη μεριά κάνουμε τη διαδικασία της γραπτής δοκιμασίας με έναν πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, τότε σίγουρα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Στα βιβλία του i-books.gr υπάρχουν δυο επαναληπτικά μαθήματα για να κάνουν οι μαθητές περισσότερη εξάσκηση. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου έχουμε αυτοαξιολόγηση για να αξιολογεί ο μαθητής το πόσο καλά προετοιμασμένος είναι.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

MENOYME-SPITI-700X450-IBOOKS
Μένουμε Σπίτι

Μένουμε Σπίτι – ‘Ωρα για ζωγραφική!

Τo i-books.gr συνεχίζοντας και αυτή την εβδομάδα να στηρίζει την προσπάθεια του #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ δημιούργησε και προσφέρει δωρεάν μια σειρά απο φυλλάδια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, με σκίτσα που μπορούν να χρωματίσουν!

Περισσότερα »

Κάντε το διάβασμα, Παιχνίδι!

Δείτε τις πιο σύγχρονες μεθόδους, 100% προσαρμοσμένες στα Ελληνικά.

1011x705_c_class_final-11 copy_1
Scroll to Top