Το παιδί μου δεν κάθεται να διαβάσει τα καθήκοντά του

to-paidi-mou-de-kathetai-na-diavasei-700x450-ibooks
Καθημερινά ακούμε γονείς να παραπονιούνται ότι τα παιδιά τους ξεκινούν με δυσκολία τα καθημερινά τους καθήκοντα για το σχολείο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Τις περισσότερες φορές είναι κουρασμένα από το σχολείο ή θέλουν λίγο να παίξουν για να χαλαρώσουν. Όμως οι εξωσχολικές δραστηριότητες που έχουν διαλέξει και το απαιτητικό πρόγραμμα του σχολείου δεν τους αφήνουν να χαλαρώσουν.

Επίσης κάποιοι γονείς διατυπώνουν το παράπονο ότι ενώ τα παιδιά τους ξεκινούν την μελέτη τους, την εγκαταλείπουν σύντομα και αρνούνται να την τελειώσουν.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να ξεκινούν τα παιδιά τα καθημερινά τους καθήκοντα γρήγορα και ευχάριστα.
• Όργανώστε στο σχεδιάγραμμα τα καθήκοντα που έχει για την επόμενη μέρα. Τις περισσότερες φορές είναι λιγότερα από όσα νονίζει ότι έχει για την επόμενη ημέρα! Με τον τρόπο αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσει κάποιο από τα μαθήματα που έχει. Ξεκινήστε με αυτά που του αρέσουν για να είναι πιο εύκολο!
• Γράψτε πότε μπορεί να κάνει διάλειμμα και τι μπορεί να κάνει σε αυτό. Σε περίπτωση που έχει να φάει κάτι, μπορείτε να το έχετε από την αρχή έτοιμο. Ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας ίσως είναι μια καλή ιδέα!
• Τέλος να βάζετε πάντα επιβράβευση για τον χρόνο που κατάφερε να τελειώσει τα καθήκοντά του.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε ένα χρήσιμο πρόγραμμα μελέτης


Παπακώστα Νικολέττα
Παιδαγωγός, ειδική παιδαγωγός

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε άμεσα για τα νέα μας άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ilearn-1500x964-article
Διάβασμα

Πώς μπορούμε να οργανώσουμε ευχάριστα την καθημερινή μελέτη των παιδιών;

Παιδιά και καθημερινή μελέτη. Καθημερινά οι μανούλες προσπαθούν να οργανώσουν τη καθημερινή σχολική μελέτη των παιδιών, όμως τις περισσότερες φορές ο αγώνας είναι άνισος και οι μανούλες έχουν χάσει. Στο παρακάτω άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να γίνει η καθημερινή σας ρουτίνα πιο εύκολη και αποδοτική!

Περισσότερα »

Κάντε το διάβασμα, Παιχνίδι!

Δείτε τις πιο σύγχρονες μεθόδους, 100% προσαρμοσμένες στα Ελληνικά.

1011x705_c_class_final-11 copy_1
Scroll to Top
Scroll to Top